فرایندها HSE

فرآیندها:

مدیریت HSE در پتروشیمی شهید تندگویان بر این باور است که بر مبنای علم و مدلهای مدیریتی تایید شده در سازمانهای معتبر جهانی می بایست حرکت نماید بطوریکه این علوم و مدلها متضمن بقای شرکت در بازار رقابت باشد . توجه به دیدگاه ذینفعان ، مشتریان ، کارکنان و جامعه در کنار هم مفهوم پیدا کرده و مدیریت ایمنی بر مبنای فرایندها و رویکرد سیستمی دانش محور، یک اصل اساسی در مدیریت ایمنی ، بهداشت و محیط زیست پتروشیمی شهید تندگویان محسوب میشود.

تعریف سازمان جهانی بهداشت WHO:

بهداشت حالت کامل سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی است و تنها عدم ابتلاء به بیماری یا ناتوانی و نقص عضو دلیل بر سلامت و بهداشت نمی تواند باشد.

بهداشت عمومی:

عبارتست از مجموعه دانش و هنر پیشگیری از بیماری،تامین، حفظ و ارتقاء تندرستی و توانمندی بشر با استفاده از تلاشی دسته جمعی که منجر به توسعه جامعه شود. بهداشت عمومی شامل:

1.   بهداشت اماکن عمومی

2.   کنترل حشرات و جوندگان

3.   پیشگیری از انتقال بیماری های واگیردار

اهداف اصلی د ربهداشت حرفه­ای:

1.   تامین، نگه داری و بالا بردن سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی کارکنان در هر پیشه ای که هستند.

2.   پیشگیری از بیماری ها و آسب های ناشی از کار

3.   بکارگیری فرد در کار که از نظر فیزیولوژیک و ورانی توانایی انجام آن را داشته باشد

4.   حفاظت کارکنان در برابر عواملی که برای تندرستی زیان آور هستند

5.   تطابق کار با فرد و درصورت نبود امکان، تطابق فرد با کار

بهداشت محیط:

کنترل کلیه عواملی محیطی است که بالقوه و باالفعل تاثیرات سوئی بر ربقاء و سلامتی انسان می گذارد. اصلی ترین محورهای بهداشت محیط عبارتند از:

1.  بررسی و تعیین مکانیسم های بیماری های منتقله محیط و نحوه پیشگیری و کنترل آن ها

2.  تامین آب و مواد غذایی سالم

3.  تصفیه و رفع بهداشتی فاضلاب ها

4.  دفع و تصفیه مواد زایدجامد و سمی

تغذیه :

از نظر علمی تغذیه عبارتست از مجموعه فعل و انفعالاتی که موجب می شوند موجود زنده مواد مغذی را دریافت داشته و آن ها را به مصرف رشد و نمو و نوسازی بدن برساند. اصلی ترین محور های تغذیه عبارتند از:

1.  تایید موادغذایی سالم و معتبر

2.  تهیه، پخت و توزیع  بهداشتی مواد غذایی

3.  تعیین برنامه غذایی مطابق بر اصول تغذیه و میزان کالری مواد غذایی و مورد نیاز بدن همجنین رژیم درمانی

4.  شناسایی و جداسازی افراد مبتلا به بیماری های مزمن غیر واگیردار(چربی و فشار خون، دیابت، چاقی و اضافه وزن)

اهم اقدامات واحد بهداشت پتروشیمی شهیدتندگویان :

1.  جاری سازی و الزام کلیه دستورالعمل ها و آیین نامه های بهداشتی موجود و تکمیل فرم ها و چک لیست های مربوطه.

2.  شرکت در جلسات کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار کلیه شرکت های پیمانکاری، بیان مشکلات بهداشتی و پیشنهاد راه حل های منطقی و کارشناسانه جهت رفع آنها، پیگیری مستمرنتایج.

3.  برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه بهداشت حرفه ای، محیط و تغذیه.

4. تهیه پمفلت­های آموزشی در زمینه بهداشت محیط، حرفه­ای و تغذیه و اطلاع­رسانی از طریق شبکه اینترانت داخلی به پرسنل مجتمع.

5.  تهیه گزارشات و شاخص های بهداشتی جهت ارائه به سازمان های مربوطه.

6.  برگزاری سیمنارهای آموزشی تخصصی و شرکت در سمینارهای برگزار شده در منطقه ویژه اقتصادی

7.  ارزیابی، بروزرسانی و تدوین ریسک بهداشت حرفه ای کلیه پرسنل رسمی به طور سالانه

8.  اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار (روشنایی- صدا- استرس حرارتی) توسط کارشناسان بهداشت صنعتی مجتمع و پیگیری عدم انطباق های موجود.

9.  هماهنگی و برنامه ریزی جهت انجام  معاینات قبل از استخدام ، دوره ای، اختصاصی،برگشت به کار... و به روزآوری دوره ای آنها.

10. آنالیز نتایج معاینات ادواری پرسنل رسمی و پیمانکاری و گزارش به واحد ها و سازمان های مربوطه.

11.  بررسی ونظارت بر وسایل حفاظت فردی (گوشی ، ماسک و...) و بررسی میز و صندلی ها از نظر ارگونومیکی .

12.  برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت به منظور شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل آلاینده های زیان آور و محیط های کار.

13. تفسیر و بررسی نتایج معاینات واطلاع رسانی پرسنل از شرایط سلامتی آنها.

14. ارزیابی و پایش نتایج اندازه گیری عوامل زیان اور محیط کار وارائه گزارش به واحدها و ارائه نظرات فنی و تخصصی برای اقدامات اصلاحی وکنترلی این عوامل

15. نظارت بهداشتی بر کلیه اماکن تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی زیر مجموعه مجتمع و خوابگاه ها و پیگیری عدم انطباق های بهداشتی.

16.  تنظیم برنامه غذایی مبتنی بر اصول تغذیه سالم همچنین نظارت بر ورود هرگونه ماده خوراکی به مجتمع.

17.  بررسی نتایج طب صنعتی و شناسایی افراد نیازمند رژیم درمانی.

18.  اجرای برنامه های رژیم درمانی جهت تمامی پرسنل.

19.  برگزاری سمینار تغذیه با حضور اساتید زبده کشوری در روز جهانی غذا.

20.  تشکیل کمیته تغذیه  درون سازمانی جهت بررسی مشکلات رستوران  و شرکت در کمیته های تغذیه برون سازمانی جهت رفع مشکلات تغذیه ای شرکتهای منطقه

21.  نظارت بهداشتی بر اماکن عمومی ، استراحتگاه ها و تسهیلات بهداشتی در سطح سایت و پیگیری عدم انطباق های بهداشتی.

22.  نظارت بر تامین آب شرب بهداشتی همچنین نظارت بر عملیات مبارزه با حشرات و جوندگان موذی

 

دستاوردها:

گواهینامه های اخذ شده

شرکت پتروشیمی شهیدتندگویان در چارچوب سیستم مدیریت یکپارچه IMS موفق به اخذ گواهینامه های  سیستم های مدیریت کیفیت ISO9001:2008 ، زیست محیطی 2004 : ISO14001 و ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001:2007 می باشد . این سازمان  فرایندهای خود را جهت مدیریت مسایل زیست محیطی و ایمنی و بهداشت به همراه مسایل کیفی، ( شناسایی نموده است ) برای هر فرآیند شناسایی شده شاخصهای عملکردی جهت پایش شاخصهای کیفی و زیست محیطی فرآیندها به منظور هدف گذاری، پایش مستمر آنها توسط مالکین فرايند جهت حصول اطمینان از  دستیابی به  اهداف زیست محیطی تعریف شده است که نتایج بدست آمده با جمع بندی نتایج ممیزی داخلی و خارجی سیستم های مدیریتی، در جلسات منظم «بازنگری مدیریت» مورد بررسی قرار می گیرد.


 سایر گواهینامه های اخذ شده عبارتند از:

1- دارای گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) مبتنی بر ISO 9001:2008  ,ISO14001:2004 OHSAS18001:2007 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

2-  دارای گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت  مبتنی بر ISO 9001:2008 از شرکت TUV NORD ایران –آلمان

3- دارای  گواهینامه سیستم مدیریت محیط زیست  مبتنی برISO 14001:2004 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

4- دارای  گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی  مبتنی بر  OHSAS18001:2007 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

5- دارای گواهینامه سیستم مدیریت انرژی  مبتنی بر  ISO 50001:2011 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

6- دارای  گواهینامه سیستم مدیریت شکایت مشتری مبتنی بر  ISO 10002:2004 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

7- دارای گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت ،گازو پتروشیمی  مبتنی برISO /TS 29001:2010 از شرکت TUV NORD ایران آلمان

دارای گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی مبتنی بر ISO 22001:2005 و HACCPا از شرکت TUV NORD ایران آلمان